Харчова алергія

Харчова алергія вражає до 10% дітей раннього віку.1,2

Дівчинка з хусткою
Фенокіт з 1 місяця
L-Май з 2 років

Варто, знати що

-1-

Кропив’янка може бути гострою (неодноразова поява характерних уражень шкіри відзначається протягом ≤6 тижнів) та хронічною (триває протягом ≥6 тижнів).2

-2-

Для появи симптомів харчової алергії достатньо потрапляння в організм дуже малої кількості алергенних харчових продуктів.3

-3-

Симптоми харчової алергії можуть бути як легкими, так і небезпечними для життя3

-4-

Слід відрізняти харчову алергію від харчової непереносимості (остання не являє собою імунологічну реакцію).3

  1. Sicherer SH, Sampson HA. Food allergy: A review and update on epidemiology, pathogenesis, diagnosis, prevention, and management. J Allergy Clin Immunol. 2018 Jan;141(1):41-58. doi: 10.1016/j.jaci.2017.11.003.
  2. Osborne NJ, Koplin JJ, Martin PE, Gurrin LC, Lowe AJ, Matheson MC, et al. Prevalence of challenge proven IgE-mediated food allergy using populationbased sampling and predetermined challenge criteria in infants. J Allergy Clin Immunol 2011;127:668-76. doi: 10.1016/j.jaci.2011.01.039.
  3. Yu W, Freeland DMH, Nadeau KC. Food allergy: immune mechanisms, diagnosis and immunotherapy. Nat Rev Immunol. 2016 Dec;16(12):751-765. doi: 10.1038/nri.2016.111.